Așteaptă un moment...

 

Solstițiul de vară | Cea mai lungă zi din an | 21 iunie 2021

iunie 17, 2021by terapie0
https://terapieprinastrologie.ro/wp-content/uploads/2021/06/Calming-Sailors-Club-Facebook-Post5.png

Solstițiul de vară sau ziua Soarelui, cum mai este denumit acest moment din an, are loc pe 21 iunie 2021.

Este ziua cea mai lungă din an cu 15 ore și 32 de minute, în timp ce durata nopții va fi de doar 8 ore și 28 de minute.

Solstițiul de vară și zodia Rac marchează începutul verii astronomice și astrologice.

Cum ne va influența acest fenomen și ce trebuie să știm despre acesta? Te invit să afli din articolul de mai jos.

Solstițiul de vară din punct de vedere astronomic – 21 iunie 2021

 

Solstițiul reprezintă începutul verii astronomice din emisfera nordică, iar finalul ciclului este reprezentat de echinocțiul de toamnă ce va avea loc pe 21 septembrie 2021.

Așadar, în emisfera nordică are loc solstițiul de vară, adică începutul verii astronomice; în preajma acestei date, la trecerea meridianului, Soarele se ridică deasupra orizontului la unghiul maxim, iar intervalul diurn are durata maximă.

Există două solstiții în fiecare an – unul în timpul iernii și unul în timpul verii. Solstițiul de vară apare atunci când axa Pământului este înclinată spre soare și se află direct deasupra Tropicului Racului.

Solstițiul de vară-21 iunie 2021
Solstițiul de vară-21 iunie 2021

Evenimentul semnalează momentul în care calea Soarelui încetează să se mai deplaseze spre nord pe cer și începutul zilelor devine constant mai scurt pe măsură ce începe marșul lent spre iarnă.

Cu toate acestea, nu vom observa că zilele devin mai scurte pentru o vreme. Cea mai scurtă zi a anului va fi abia pe 21 decembrie, cunoscută sub numele de solstițiul de iarnă.

Practic această zi va fi cea mai scurtă din an cu doar 8 ore și 50 de minute și cu o noapte lungă de 15 ore și 10 minute.

Analiză astrogramă | hartă natală
Analiză astrogramă | hartă natală

COMANDĂ ACUM!

Solstițiul de vară din punct de vedere astrologic – 21 iunie 2021

Așa cum am menționat și la începutul articolului solstițiul de vară din punct de vedere astrologic este marcat de intrarea Soarelui în semnul Racului.

Racul face parte din rândul semnelor cardinale, alături de Berbec, Balanță și Capricorn, marcând astfel începutul verii astrologice.

Ce înseamnă acest lucru pentru noi?

Înseamnă că, Racul este zodia care reprezintă cel mai bine apa și marchează începutul ciclului zodiilor de apă, Racul fiind urmat de către zodiile SCORPION și PEȘTI.

Pe perioada șederii Soarelui sub acest sensibil, dar cardinal semn zodiacal putem beneficia de inițiativă, acțiune, elan și ambiție.

Solstițiul de vară-21 iunie 2021
Solstițiul de vară-21 iunie 2021

Un impediment ar fi faptul că, de multe ori semnele cardinale inițiază lucruri, însă le este greu să le ducă la bun sfârșit.

Ritmul poate fi unul rapid, iar efectul acțiunilor noastre brusc.

Racul este un semn cu polaritate feminină, introvertit, ce se bazază foarte mult pe simțire prin intermediul emoțiilor de tip „ plăcere/ neplăcere ”.

Acest semn zodiacal este sensibilul zodiacului, fiind caracterizat de verbul „ EU SIMT” . Emotivitatea, sentimentalismul și romantismul sunt la ele acasă.

Așa că, haideți să ne pregătim pentru o infuzie cu emoție, romantism, sensibilitate și descreție.

Solstițiul de vară și Rusaliile – 21 iunie 2021

Anul acesta se pare că, este cu totul și cu totul special. După ce eclipsa de Soare din 10 iunie a coincis cu Înălțarea Domnului, acum solstițiul de vară coincide cu o altă importantă sărbătoare a creștinătății, Rusaliile.

Practic solstițiul de vară are loc în a doua zi de Rusalii.

Solstițiul de vară și Rusaliile -21 iunie 2021
Solstițiul de vară și Rusaliile -21 iunie 2021

Rusaliile încheie ciclul pascal și reprezintă pogorârea Duhului Sfânt peste cei 12 apostoli.

Această frumoasă sărbătoare marchează începutul întemeierii Bisericii creștine.

Consider că, solstițiul de vară de anul acesta este înnobilat cu energia sfântă a Rusaliilor.

Putem interpreta această zi ca fiind încheierea unui ciclu, a unei perioade de patimă, de introspecție, de lucru cu Sinele și odată cu venirea verii, cu căldura oferită de razele Soarelui, ni se oferă o perioadă de odihnă, astfel încât ceea ce am aflat despre noi recent să aibă timp să se așeze în mințile și Sufletele noastre.

Analiză astrogramă | hartă natală
Analiză astrogramă | hartă natală

COMANDĂ ACUM!

Solstițiul de vară și Stonehenge – locul ce onorează acest eveniment

 

Acum mai bine de 4500 de ani, în Marea Britanie a fost construit acest impresionant monument megalitic, menit conform arheologilor și istoricilor să celebreze cea mai lungă zi din an.

Însă, monumentul era folosit și pentru alte fenomene și cicluri ale naturii, cu scopul de a atrage prosperitatea, belșugul și reușita recoltelor agricole.

Ritualurile șamanice și forța naturii erau un sistem de credințe pe care cultura celtă și-a pus bazele.

Solstițiul de vară-21 iunie 2021
Solstițiul de vară-21 iunie 2021

În prezent, an de an, milioane de turiști merg să celebreze solstițiul de vară la Stonehenge, bucurându-se de această minune din Neolitic și de perfecțiunea cu care răsăritul Soarelui își revarsă razele în acest sistem de moniliți.

Aici are loc un schimb de energie puternic, iar oamenii care au participat la acest eveniment au fost profund mișcați de vibrația locului, dar și de imaginile spectaculoase.

Dacă doriți să urmăriți în direct acest eveniment, o puteți face online, sau și mai bine, dacă timpul, bugetul și rezervarea v-o permit, mergeți direct la fața locului. 😊

Acesta chiar este unul dintre lucrurile ce trebuie făcute în această existență pentru cei care rezonează cu latura spirituală a vieții.

Solstițiul de vară – superstiții și tradiții – 21 iunie 2021

Conform spuselor din generație în generație, energia solstițiului de vară este considerată energia pasiunii, creativității, virilității și belșugului.

Dacă se întâmplă ca în ziua solstițiului de vară să te afli lângă un lac sau lângă un râu, atunci ia aminte că este bine să faci baie acolo, deoarece se consideră că efectul este unul pur curativ și reprezintă un ritual de renaștere.

Solstițiul de vară-21 iunie 2021
Solstițiul de vară-21 iunie 2021

În anumite zone ale țării, spălatul cu roua ce se adună în ajunul solstițiului este o practică magică de frumusețe pentru doamne și domnișoare deopotrivă.

De asemenea, în credința populară se spune că solstițiul de vară este benefic și pentru schimbărilor din sectorul amoros, pentru sănătate și prosperitate. Magia practicată în timpul solstițiului are puterea de a materializa dorințe, ori visuri greu de realizat.

Concluzia articolului
Concluzia articolului

Solstițiul de vară și intrarea Soarelui în semnul Racului, din 21 iunie 2021, pregătesc terenul pentru faza de Lună plină din Capricorn pentru sărbătoarea Sânzienelor, ce vor avea loc pe data de 24 iunie 2021.

Așadar, dragii mei, după cum puteți observa și voi și după cum v-am menționat și mai sus anul acesta este și el unul cu totul special, datorită acestei înșiruiri și suprapuneri de evenimente astrale și sărbători.

Este minunat să obervăm cum totul este interconectat, precum o mare pânză de păianjen și cum fiecare moment este stabilit cu atâta precizie și finețe.

Analiză astrogramă | hartă natală
Analiză astrogramă | hartă natală

COMANDĂ ACUM!

 

terapie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://terapieprinastrologie.ro/wp-content/uploads/2020/04/logo-footer-3.png

TERAPIEPRINASTROLOGIE.RO este un website care oferă servicii de consiliere astrologică online. SC ANA DEVELOPMENT S.R.L., CUI: 42741581; J40/7649/2020, Copyright © 2020 TERAPIEPRINASTROLOGIE.RO, toate drepturile rezervate.

error: Content is protected !!