Așteaptă un moment...

 

Echinocțiul de toamnă 2020

septembrie 21, 2020by terapie0
https://terapieprinastrologie.ro/wp-content/uploads/2020/09/Black-and-White-Summer-Frame-Photo-Instagram-Post21.png

La data de 22 septembrie 2020, începând cu ora 16:31, are loc echinocțiul de toamnă al anului 2020.

Toamna calendaristică a început la 1 septembrie, însă intrarea Soarelui în zodia Balanței dă startul toamnei astronomice și astrologice.

Ce este echinocțiul?

Echinocțiul reprezintă momentul în care ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ.

Acest fenomen are loc de două ori pe an, astfel:

 •  atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc, trecând din emisfera sudică în cea nordică în jurul datei de 21 martie, are loc echinocțiul de primăvară, în emisfera nordică și echinocțiul de toamnă în emisfera sudică

 

 •  atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc, trecând din emisfera nordică în cea sudică în jurul datei de 22-23 septembrie, are loc echinocțiul de toamnă, în emisfera nordică, și cel de primăvară în emisfera sudică.

Așadar, data de 21 martie reprezintă, punctul vernal (are loc în semnul zodiacal Berbec), când Soarele trece din emisfera australă în cea boreală, iar data de 22-23 septembrie reprezintă, punctul autumnal (are loc în semnul zodiacal Balanță), când Soarele trece din emisfera boreală în cea australă.

Echinocțiul de toamnă- septembrie 2020
Echinocțiul de toamnă – septembrie 2020

Vorbim de un moment energetic foarte puternic care aduce schimbări, la nivel global și individual, schimbări esențiale pentru evoluție și progres.

Noi, oamenii, suntem energie, prin urmare acest eveniment ne va influența din punct de vedere energetic.

După cum bine știi, acesta este momentul în care se face tranziția către toamnă, către schimbarea climei. Natura are să „moară” pentru câteva luni, pentru ca mai apoi să renască mai puternică și mai frumoasă.

Bioritmul nostru se va modifica, va încetini, tocmai pentru a stoca și drămui nivelul de energie pentru sezonul rece.

Cu această trecere simțim că devenim apatici, astenici, irascibili, somnoroși și lipsiți de chef.

Asta pentru că, organismul își setează ritmul de iarnă, totul trebuie încetinit și chibzuit, adaptat la condițiile impuse de natură.

Cel mai bun lucru pe care îl putem face, este acela de a nu ne împotrivi, de a trata firesc acest ciclu și de a ne apropia cât mai mult de ritmul naturii.

Știu că, acest lucru pare extrem de dificil, deoarece societatea în care trăim a ajuns să ne impună ritmul „corect”. Indiferent de anotimp, trebuie să ne trezim la aceeași oră, să lucrăm același număr de ore, să terminăm programul la aceeași oră și să avem același tip de activitate, indiferent de ciclurile naturii.

Iar acesta este, unul dintre motivele pentru care resimțim atât de intens trecerea anotimpurilor, de aceea resimțim stări puternice de disconfort, pentru că nu ne adaptăm la ritmul impus de natură.

Bineînțeles că acum, nu îți sugerez să te răzvrătești la locul de muncă și să mergi în biroul șefului tău și să-l tragi pe om la răspundere pentru acest nejuns, deoarece și el trece prin aceleași stări ca și tine. În plus, respectă aceleași reguli impuse de societate ca și tine.

Analiza vocațională
Analiza vocațională

COMANDĂ ACUM!

Sistemul în care trăim ne impune toate aceste anomalii. Iar noi, în fiecare an trăim o nouă readaptare. Ne luptăm cu forța naturii, înloc să o îmbrățișăm și să ne lăsăm purtați pe ritmurile ei sănătoase și benefice.

Dar cum să menținem economia, dacă nu ne robotizăm?

Poate îți pare că am deviat de la subiect, însă am vrut să împărtășesc cu tine ceva ce ADN-ul tău știe deja, însă creierul funcționează în ritm cu sistemul impus de societate.

Așadar, această luptă se duce între vocea noastră colectiv – ancestrală și rațiune.

Știu că o să te întrebi: „ Așa și? Ce pot să fac eu? Că doar nu mă apuc eu să schimb singur un sistem întreg! ”.  Just!

 

Nici nu am îndrăznit să sugerez așa ceva! Însă, ce poți să faci la nivel individual, este să cunoști și să conștientizezi toate aceste fenomene, ca mai apoi să-ți găsești propriul echilibru și propriul ritm pentru a te putea adapta, atât la solicitările și la lucrurile impuse de societate, cât și la necesitățile impuse de natură.

Oricât de puternic a fost construit acest sistem social, natura va fi întotdeauna deasupra, ea deține supremația, iar influența ei este profundă și răscolitoare.

Echinocțiul de toamnă reprezintă o modalitate a naturii de a sărbători trecerea de la o fază energetică relaxată, luminoasă, caldă, expansivă și solară, la o fază energetică temperată, echilibrată, chibzuită și de profundă introspecție.

Energia echinocțiului de toamnă 2020
Energia echinocțiului de toamnă 2020 foto @cleanpng.com

Semnalele emise de acest fenomen, se vor resimți la nivel individual, prin oboseală, nostalgie, melancolie, nervozitate, poftă de mâncare crescută (necesitate ancestrală de a ne face rezerve pentru sezonul friguros) și letargie.

Accentul se pune pe căminul propriu, pe pregătirea conservelor și proviziilor de iarnă, pe curățenia generală de toamnă, pe începerea unui nou an școlar și universitar.

Anul acesta este unul special. Așa este, nimic nu mai pare să fie, cum eram obișnuiți. Ne pregătim de o nouă normalitate.

Însă, impulsurile ancestrale sunt aceleași, pregătirea cuibului și a membrilor din cuib de sezonul rece. Sună extrem de simplist, nu?

Ei bine, coroborat cu toate celelalte aspecte astrale actuale, cu provocările la care suntem supuși în această perioadă, parcă această trecere de la un nivel energetic la altul, se resimte și mai și!

Analiză astrogramă | hartă natală
Analiză astrogramă | hartă natală

COMANDĂ ACUM!

Da, așa cum am mai spus-o și cum o să o mai spun, anul acesta este extrem de încărcat din punct de vedere al energiilor, care ne împing către schimbare.

Provocări, peste provocări, lecții peste lecții și obstacole peste obstacole!
Nu! Nu, e chiar așa negru totul, chiar dacă în aparență așa pare!

23 septembrie 2020 – Soarele trece din zodia Fecioară în zodia Balanță

23.09.2020 - Zodia Balanță
23.09.2020 – Zodia Balanță | Echinocțiul de toamnă 2020

Despre zodia Balanță am să te invit să citești mai multe în articolul dedicat acestei frumoase zodii.

 

Așa cum am menționat și în cadrul articolului despre zodia Balanță, aceasta este un semn cardinal, de aer, de polaritate masculină, energie yang și pe lângă toate acestea, marchează și începutul toamnei astrologice.

Ce înseamnă asta?

Păi, în primul rând, Soarele în Balanță este în cădere, adică se află în poziția lui cea mai delicată cu putință. Această poziție este opusul celei în care se află Soarele în timpul echinocțiului de primăvară, respectiv în zodia Berbec, unde acesta se află în exaltare, se simte minunat.

Așadar, lecția Soarelui în Balanță vine să ne învețe despre echilibrul dintre noi și cei din jurul nostru. Despre înfrângerea EGO-ului, despre a stabili relații armonioase cu cei din jur (Balanță), dar într-un mod sincer, onest și deschis (Berbec).

Soarele în Balanță - Echinocțiul de toamnă
Soarele în Balanță | Echinocțiul de toamnă 2020

Aparențele, atât de importante pentru Balanță, sunt zgândărite de Soare, tocmai pentru ca noi să punem accent pe noi înșine, ca mai apoi să putem stabili relații sincere cu cei din jur.

Balanța are tendința de a se ghida pe partea de socializare după ce spune gura lumii, cum să fiu pe placul celor din jur, cum să ascund ceea ce sunt cu adevărat pentru a nu fin judecat/ă ș.a.m.d.

Morala este că, avem nevoie de colaborări, de socializare, de relații, însă nu trebuie să facem asta cu orice preț, doar pentru a păstra niște aparențe false.

În plus Soarele în Balanță, în harta momentului se află în casa a VIII-a, casa responsabilă de chestiuni mistice și psihologice, ea mai este denumită și casa regenerării, a reinventării personale sau a transformărilor profunde. Casa a VIII-a este și casa sexualității și a moștenirilor.

Așadar, înclinația noastră către aspectele mai misterioase și metafizice ale vieții va fi crescută în următoarea perioadă. De asemenea, este posibil să ne dea o tendință iscoditoare, de invadare a intimității celor apropiați, de încălcare a unor bariere de ordin personal.

Atenție la aceste tendințe, conștientizează-le și încearcă să le înlocuiești cu respectarea opiniei celui de lângă tine, cel mult îți poți arăta disponibilitatea în ascultarea activă și empatică a lucrurilor care îț macină pe cel/cea apropiat/ă ție, dar mai mult de atât devine invaziv și greșit.

La bază, Soarele în Balanță ne învață să căutăm echilibrul și armonia în relațiile cu cei din jur, ne provoacă să fim sincer, dar diplomați, entuziaști, dar echilibrație, cu inițiativă și impuls, dar cugetați.

De asemenea, această poziție a Soarelui ne îndeamnă la conștientizare, înțelegere, introspecție, toleranță, punându-ne la dispoziție caracteristicile de aer ale zodiei Balanță, și anume, principiile morale: spiritul dreptății, justiția, echitabilitatea, echilibrul, tenacitatea și armonia.

Analiză astrogramă | hartă natală
Analiză astrogramă | hartă natală

COMANDĂ ACUM!

Așadar, actuala poziție a Soarelui ne indică necesitatea echilibrării ego-ului personal în raport cu ceilalți, de acceptare a punctelor de vedere din partea interlocutorilor și de spirit critic moderat.

Cei născuți sub acest semn zodiacal, cei care au Ascendentul sau Luna în Balanță, dar și cei care în harta personală au mai multe planete în această zodie, vor resimți mai puternic toate aceste schimbări, mai ales cele date de echinocțiul de toamnă.

Echinocțiul de toamnă și zodia Balanță
Echinocțiul de toamnă și zodia Balanță

Data de 22 septembrie este marcată de energii ce generează potențial potrivit pentru inițiere, inițiativă, acțiune, entuziasm, dorință, necunoscut.

Harta zilei de 22 septembrie este marcată de foarte multă energie masculină, activă, extrovertită și asertivă, deoarece avem toate planetele personale în zodii de polaritate masculină, Soarele în Balanță, Mercur în Balanță, Luna în Săgetător, Venus în Leu și Marte retrograd în Berbec.

Așadar, energia momentului este una orientată către fapte, acțiune, negocieri, contracte, demarări de proiecte noi, începuturi, atât de relații, cât și de proiecte personale.

Analiza vocațională
Analiza vocațională

COMANDĂ ACUM!

Concluzia acestor aspecte:

 1. Soarele în Balanță în casa a VIII-a – echilibrarea ego-ului, acceptarea opiniei celor din jur, armonie, echilibru, spirit critic dezvoltat, stări emoționale oscilante, irascibilitate, spirit estetic, respectarea intimității celor din jur;

 1. Mercur în Balanță în casa a VIII-a – mintea noastră aderă la principii estetice dezvoltate, profunde, ezoterice chiar, așadar comunicarea cu cei din jur tinde spre armonie, echilibru, diplomație, dreptate, justiție, echitabilitate;

 1. Luna în Săgetător în casa a X-a – această casă este cea a realizărilor sociale și profesionale, prin urmare nevoia de libertate este stringentă, deschidere sufletească mare, posibilitatea de a înțelege lucrurile din jur la un nivel profund și superior, spirit de aventură, dorință de explorare spirituală și intelectuală crescută;

Luna în zodia Săgetător
Luna în zodia Săgetător | Echinocțiul de toamnă 2020

 1. Venus în Leu în casa a VII-a – aceasta este casa relațiilor cu ceilalți, casa colaborării și a căsătoriei. Așadar, sunt favorizate relațiile sentimentale, ne este accetuată dorința de socializare, de a creea și de a ne implica pe plan amoros. Acest aspect încurajează satisfacerea nevoilor de ordin sufletesc;

 1. Marte retrograd în Berbec în casa a III-a – aspectul are loc în casa comunicării și a gândirii, prin urmare, atenția se pune pe modul în care ne adresăm celorlalți. Ne exprimăm curajos, energic, cu entuziasm, însă atenție la tendințele impulsive, agresive, nesăbuite și pripite.

Pe lângă toate planetele personale aflate sub o energie asertivă, masculină, avem trei planete grele în casa a XII-a, casa sacrificiilor și a izolării, a lecțiilor importante, a dușmanilor, respectiv, Jupiter, Pluto retrograd și Saturn retrograd, toate aflate în zodia Capricorn, zodia restricțiilor și a limitărilor, a ordinii, organizării și a disciplinei.

Este nevoie de multă răbdare în perioada ce urmează pentru a asimila și percuta tot ceea ce au de transmis astrele.

Fondul vibrațional actual, cel de dorință, de libertate, impuls, acțiune și de începuturi, coincide cu axa Ascendent (Capricorn) – Descendent (Rac), care vine să tempereze aceste energii tumultoase, prin rigoare, restricții, limitare, chibzuință, atât în relațiile cu ceilalți, cât și cu noi înșine.

Axa Ascendent- Descendent
Axa Ascendent- Descendent | Echinocțiul de toamnă 2020

Ce putem face pentru a ne facilita trecerea prin această perioadă?

 1. Să devenim mai buni, mai empatici, mai toleranți, mai zâmbitori și să-i judecăm mai puțin pe cei din jur
 2. Să ne odihnim suficient, să ne ascultăm organismul cu atenție și să-i oferim ceea ce are nevoie
 3. Să ne hrănim sănătos, să ne hidratăm optim și să continuăm să facem mișcare
 4. Să ne relaxăm mai des, să citim, să ascultăm muzică, să dansăm și să cântăm 🙂
 5. Să ieșim în natură și să ne bucurăm de liniștea oferită de aceasta
 6. Să învățăm să cerem ajutorul atunci când ne simțim copleșiți și să admitem atunci când nu știm sau nu putem ceva, fără să ne fie frică să fim vulnerabili
 7. Să ne domolim ego-ul și să ne hrănim sufletul
 8. Să ne înconjurăm de oameni de la care să avem ce învăța, de oameni pozitivi, optimiști și cu bune intenții
 9. Să ne petrecem timp cu familia și animalele de companie
 10. Să lăsăm trecutul în urmă și să scoatem ce e mai bun din prezent, să devenim varaintele cele mai bune ale propriilor persoane.

Analiză astrogramă | hartă natală
Analiză astrogramă | hartă natală

COMANDĂ ACUM!

Bineînțeles, acestea sunt doar câteva sugestii. Ideea de bază este să îmbrățișăm schimbarea și să ne adaptăm.

Răspunsul este la tine, tu știi și simți cel mai bine, ce este necesar să faci ca să te liniștești, și nu uita un lucru: nu ești singur/ă, este o perioadă dificilă pentru toată lumea, însă dacă ne vom aminti să redevenim umani și empatici vom depăși toate provocările și ne vom vindeca.

………………………………………………………………………………………

 

Concluzia articolului
Concluzia articolului

 

 •  Este necesară adaptarea la condițiile noului sezon, odată cu startul dat de echinocțiul de toamnă.

 •  Răbdarea, toleranța, echilibrul, armonia, respectarea intimității și a valorilor morale, relațiile bazate pe sinceritate, ascultarea și acceptarea opiniilor interlocutorilor noștri și menținerea în parametrii optimi a spiritului critic, sunt trăsături ce sunt subliniate de intrarea Soarelui în zodia Balanță.

 •  Comunicarea sinceră, empatică, lipsită de nervozitate și dorința de contradicție, este subliniată de Mercur în Balanță

 •  Libertatea gândirii și simțirii predomină, libertate ce este benefică atâta timp cât este constructivă, cât nu aduce pagube, sau decizii impulsive și inoportune

 •  Dorința, acțiunea, inițiativa, asertivitatea sunt trăsături menite să ne propulseze, să ne ducă spre evoluție, mai ales dacă sunt folosite în doze echilibrate

 •  Limitările, restricțiile, ordinea și organizarea, atât la nivel global, cât și la nivel individual sunt reguli de bază pentru perioada următoare.

 •  Gândul bun și zâmbetul venit din adâncul sufletului ajută întotdeauna, oricât de clișeic ar suna 😊.

Analiză astrogramă | hartă natală
Analiză astrogramă | hartă natală

COMANDĂ ACUM!

terapie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://terapieprinastrologie.ro/wp-content/uploads/2020/04/logo-footer-3.png

TERAPIEPRINASTROLOGIE.RO este un website care oferă servicii de consiliere astrologică online. SC ANA DEVELOPMENT S.R.L., CUI: 42741581; J40/7649/2020, Copyright © 2020 TERAPIEPRINASTROLOGIE.RO, toate drepturile rezervate.

error: Content is protected !!