Așteaptă un moment...

 

Eclipsa de Soare | Luna Nouă în Gemeni | Sclipire și trezire | Un nou început | Iunie 2021

iunie 8, 2021by terapie0
https://terapieprinastrologie.ro/wp-content/uploads/2021/06/Calming-Sailors-Club-Facebook-Post1.png

Eclipsa de Soare (parțială), are loc pe 10 iunie 2021, începând cu orele 13:51, ora României și este prima de acest fel din anul curent.
Aceasta are loc concomitent cu faza de Lună Nouă din zodia Gemeni.
Actualul fenomen astronomic și astrologic, succedă eclipsa totală de Lună din 26 mai.
 

 

O eclipsă totală de Soare semnifică un moment de întuneric, atât la nivel fizic, dar și la nivel interior, individual.

Așadar energiile astrale sunt extrem de puternice în această perioadă, iar cerul ne transmite niște mesaje importante pentru evoluția personală.

Ce înseamnă acest fenomen?

Cum ne influențează acesta starea de spirit?

Care sunt beneficiile?

 

Te invit să afli răspunsurile întrebărilor de mai sus și multe alte informații interesante din articolul de mai jos.

 

Ce este o eclipsă inelară de Soare din punct de vedere astronomic?

 

Conform observatorului astronomic Bârlad:

 

„Eclipsele inelare se formează atunci când Luna este prea departe de Pământ (apogeu), iar vârful conului de umbră nu atinge suprafaţa terestră. La faza maximă în banda de inelaritate Soarele va fi vizibil ca un „inel”, de aici şi denumirea de eclipsă „inelară”. În România eclipsa va fi una parţială de Soare, cu o acoperire foarte mică. Fenomenul va fi cel mai bine vizibil în partea de nord a ţării. ”

 

Fiecare eclipsă de Soare are propria sa poziție și se poate vedea doar dintr-o zonă anume de pe glob.

 

De asemenea, este important să cunoaștem cu toții următorul aspect dacă dorim să urmărim o eclipsă de Soare:

„Pentru a observa cu ochiul liber o eclipsă de Soare, de orice tip ar fi ea, este nevoie de un filtru solar special. Fără acest filtru observarea eclipsei duce la accidente grave ale ochiului, care pot ajunge până la orbire. Filtrul cel mai accesibil este filtrul de sudură mai dens, însă, din cauza grosimii sticlei, pot apărea imagini duble.

Filtrul ideal, numit filtru Mylar, este o peliculă aluminizată care oprește radiațiile periculoase. O altă variantă sigură este proiectarea imaginii solare pe un ecran.”

 

Ce este o eclipsă de Soare din punct de vedere astrologic?

 

Prima eclipsă solară a anului aduce schimbări majore.

Această eclipsă are loc împreună cu faza de Lună Nouă din zodia Gemeni.

Ultima eclipsă de Soare a fost una totală și a avut loc pe 14 decembrie 2020, sub semnul zodiei Săgetător.

Așadar, acum fenomenul are loc tot pe această axa a cunoașterii, GemeniSăgetător.

Eclipsa de Soare reprezintă un nou imbold pentru omenire. Practic lumina se ascunde pentru câteva momente, pentru ca noi să putem vedea în întuneric, să putem vedea în interiorul nostru, să închidem cei doi ochi și să-l activăm pe cel de-al treilea, ochiul minții noastre.

Este un moment oportun pentru liniște. Avem nevoie de un moment de tăcere, de ascultare, de introspecție adâncă și temeinică.

Deși Soarele este acoperit temporar, lumina din noi se activează, pentru a ne lumina sufletele și mintea.

Este o ocazie minunată de conectare și interconectare, de comunicare la nivel superior, comunicare telepatică. După atâta zgomot, avem nevoie de acest moment de liniște.

Astrologic vorbind, efectele eclipsei vor fi resimțite de către toată lumea, indiferent de semnul zodiacal natal, însă persoanele născute sub semnul Gemeni, cele cu Ascendent în acest semn zodiacal, dar și cele cu planete importante și aspecte majore în Gemeni vor resimți mult mai profund efectele eclipsei de Soare din 10 iunie.

În astrologie, eclipsele solare anunță noi începuturi, dar și o conștientizare sporită cu privire la scopul și visele/ visurile ce ne vizează propria existență. Această eclipsă solară specială din Gemeni ne încurajează să ne reconectăm cu ceilalți.

Analiză astrogramă | hartă natală
Analiză astrogramă | hartă natală

COMANDĂ ACUM!

Eclipsa parțială de Soare și Luna Nouă în Gemeni în casa a IX-a | 10 iunie 2021

 

Eclipsa parțială de Soare și faza de Lună Nouă au loc în casa a IX-a în harta astrologică a momentului.

Ce înseamnă asta?

 

Păi, casa a IX-a este casa evoluției spirituale, a înțelepciunii obținute prin experiențe diverse, prin intermediul călătoriilor, prin cel al studiilor înalte, explorare religioasă, filosofică.

Practic această casă corespunde Săgetătorului la bază și ne îndeamnă să explorăm toate planurile vieții.

În harta astrologică a momentului zodia Gemeni ocupă casa a IX-a, ceea ce înseamnă că energia mentală, informația, interacțiunea cu cei din jur și comunicarea sunt puternic vizate în această perioadă.

Suntem încurajați de către astre să ne oprim câteva momente, pentru a accesa la nivel mai profund informațiile acumulate în prima jumătate a acestui an și să reflectăm asupra deciziilor și a căii alese.

Suntem provocați pe planul comunicării și este posibil să nu reușim să ne facem foarte bine înțeleși celor din jurul nostru.

Eclipsa de Soare și Luna Nouă în Gemeni, iunie 2021
Eclipsa de Soare și Luna Nouă în Gemeni, iunie 2021

Acest fenomen astral reprezintă un cadru prielnic pentru autoanaliză, pentru setarea unui filtru în materie de prieteni, cunoscuți, colegi, parteneri. Este indicat în această perioadă să trecem prin sită toate relațiile din viețile noastre, astfel încât să păstrăm lângă noi doar persoanele cu care rezonăm în această etapă a existenței noastre.

Spun asta, deoarece este important să renunțăm la relațiile toxice, la prieteniile de complezență, la cele care nu au un substrat și un fundament puternic pentru noi.

De ce?

Pentru că ne ținem reciproc pe loc. Odată stabilite aceste limite, avem ocazia și de o parte și de cealaltă să evoluăm, în direcția, ritmul și nevoia proprii.

Analiză astrogramă | hartă natală
Analiză astrogramă | hartă natală

COMANDĂ ACUM!

Soarele în conjuncție cu Luna sub semnul Gemeni – 10 iunie 2021

Așa cum am menționat și mai sus, în astrologie eclipsele solare reprezintă noi începuturi.

 

Eclipsa de Soare are o mare semnificație: practic ea îndeamnă două corpuri cerești la conversație. Soarele reprezintă energia exterioară iradiată către ceilalți, iar Luna reprezintă dorințele tandre și sincere ale Sinelui nostru. Eclipsele, literalmente, juxtapun aceste forțe, una blocând-o pe cealaltă.

Eclipsa partiala de soare | Iunie 2021
Eclipsa partiala de soare | Iunie 2021

Așadar, masculinul (Soarele) și femininul (Luna) se întrepătrund sub acest aspect de conjuncție. Zodia Gemeni este un semn de aer, masculin, așadar efectele energiei yang sunt mai puternice, preluând frâiele acestei conjuncții.

Soarele și Luna fac schimb de energii, masculinul preia energia feminină, iar femininul se încarcă cu energie masculină.

Important în acest aspect este să nu devenim confuzi, adică este esențial ca rațiunea, mentalul, informația, inițiativa, curajul și puterea de aprofundare a cunoașterii, oferite de energia solară să se împletească armonios cu emoția, sensibilitatea, subtilitatea, senzorialitatea, ezitarea, impulsurile subconștiente și pasiunea date de energia Lunii.

Drept urmare, se spune că eclipsele solare inspiră un sentiment de dezrădăcinare sau deconectare, ca și cum forțele intuitive personale ar fi în întuneric – ceea ce este în regulă, până la urmă.

Gândește-te la eclipsa de soare ca la o provocare, sub formă de întrebări lăuntrice.

Ce îți poți imagina pentru tine?

În ce nouă realitate visezi să fii?

Cum îți poți contura această nouă realitate la care visezi, astfel încât aceasta să se și materializeze?

 

Jucate înțelept, eclipsele solare au potențialul de a ne orienta către o cale mai luminoasă și mai îndrăzneață.

Având în vedere că o eclipsă solară are loc întotdeauna în timpul unei faze de Lună Nouă, este un moment oportun pentru a ne stabili noi intenții, de a lega noi relații amoroase și parteneriale, de a demara proiecte noi și îndrăznețe, ne a planifica o călătorie mult visată, sau de a ne programa o intervenție medicală.

Așadar, ne putem gândi la această eclipsă de Soare ca la o Lună Nouă cu superputeri, menită să accelereze concretizarea dorințelor și visurilor noastre cele mai profunde.

Analiză astrogramă | hartă natală
Analiză astrogramă | hartă natală

COMANDĂ ACUM!

Eclipsa de Soare, Luna Nouă și Mercur retrograd în zodia Gemeni – 10 iunie 2021

Nebunie curată!

Glumesc. Bine, nu glumesc foarte tare, doar puțin.

Spun asta pentru că această eclipsă parțială de Soare din semnul Gemeni, reprezintă un prilej bun de a relua legătura cu persoane aflate în alt oraș, altă țară, altă planetă, altă galaxie, de ce nu?!

Adică, da este un moment bun de întrerupere a legăturilor toxice, dar totodată este un moment bun pentru a relua conexiunea cu persoane cu care nu am mai vorbit de ceva vreme.

Eclipsa partiala de soare | Iunie 2021
Eclipsa partiala de soare | Iunie 2021

În acest fel, reîmprospătăm cercul nostru de cunoscuți.

Eclipsa de soare din Gemeni ne invită, de asemenea, să ne îmbrățișăm copilul interior jucăuș.

Partea interesantă a acestei conjuncții dintre Soare, Lună și Mercur retrograd din Gemeni, este că eclipsa ajută la diminuarea posibilelor efecte negative ale prietenului Mercur.

Asta pentru că, de această dată Mercur se află chiar la el acasă, în semnul Gemeni, iar eclipsa de Soare face ca aparenta mișcare de retrogradare a lui Mercur să fie îndulcită.

În mod normal, retrogradarea lui Mercur anunță situații tensionate la nivelul comunicării, concentrării, înțelegerii, dar și al călătoriilor, însă sub acest dublu efect de eclipsă solară și Lună Nouă cu superputeri, primim un fel de bonus cu tonus.

Practic pe 10 iunie, Mercur și Soarele se suprapun, întâlnindu-se în același semn și la același grad, iar puterea, căldura și energia Soarelui, ne oferă o scurtă pauză de la breakdance-ul retrograd al lui Mercur.

Așa că, haideți să ne facem de cap!!! Cât putem…

Concluzia articolului
Concluzia articolului

Un mic ritual benefic pe timp de eclipsă de Soare

 

Așa cum am tot menționat pe parcursul acestui articol, în timpul eclipselor solare, este indicat să îmbrățișăm ideea unui nou început.

Acest mic ritual, ajută la o concentrare mai bună a energiei acestui fenomen astral, astfel încât să obținem claritate.

 

  • Fă două liste: una pe care să notezi ceea ce îți dorești să păstrezi în viața ta și cea de a doua, cu ce dorești să schimbi. Apoi, rupe lista cu ceea ce nu mai ai nevoie în viața ta în acest punct al existenței și evoluției tale.
  • Meditează. Calmează-ți gândurile concentrându-te asupra prezentului și asupra listei cu ceea ce dorești să păstrezi.
  • Dă-ți voie să ai parte de un restart în relația cu prietenii și familia.
  • Poți stabili, de asemenea, o intenție pentru un obiectiv pe termen lung (atât pe plan profesional, cât și pe plan personal, relațional). Notează-l pe o bucată de hârtie și concentrează-te asupra a ceea ce ar fi nevoie ca să-l materializezi.
  • Acordă-ți macar o oră în această zi pentru răsfăț, fie că vorbim de o baie caldă cu spumă, lumânărele, bețigașe parfumate, muzică relaxantă și un pahar de vin lângă, fie de o plimbare în aer liber în care să respiri profund și să te bucuri de ce te înconjoară, fie de a citi ceva ce te face fericit și liniștit, fie doar să stai să te odihnești. You name it!
  • Ideea de bază, este ca după acest mic ritual să-ți conferi măcar o oră în care să fii doar tu cu tine. Dacă reușești să faci toate astea pe durata eclispei, cinste ție, dacă nu la fel. Important este ca acest lucru să se întâmple, de preferat, pe 10 iunie.
  • Rememoreză tot procesul prin care ai trecut până în acest moment și onorează-ți progresul. Fii recunoscător pentru ceea ce ești în prezent.

Așadar, eclipsa de Soare și faza de Lună Nouă din zodia Gemeni ne oferă posibilitatea unui nou început în materie de relații parteneriale, sentimentale și familiale, dar și curajul și bucuria implicării în noi proiecte sau călătorii.

Enjoy!

 

 

 

Analiză astrogramă | hartă natală
Analiză astrogramă | hartă natală

COMANDĂ ACUM!

terapie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://terapieprinastrologie.ro/wp-content/uploads/2020/04/logo-footer-3.png

TERAPIEPRINASTROLOGIE.RO este un website care oferă servicii de consiliere astrologică online. SC ANA DEVELOPMENT S.R.L., CUI: 42741581; J40/7649/2020, Copyright © 2020 TERAPIEPRINASTROLOGIE.RO, toate drepturile rezervate.

error: Content is protected !!