Așteaptă un moment...

 

Echinocțiul de primăvară | Regenerare, dezmorțire, readaptare

martie 20, 2021by terapie0
https://terapieprinastrologie.ro/wp-content/uploads/2021/03/Cream-Shadow-Overlay-Elements-Delicate-Instagram2.png

Pe data de 20 martie 2021 are loc echinocțiul de primăvară, când  ziua devine egală cu noaptea.
Începând din acest moment, durata zilei faţă de cea a nopţii va fi în continuă creştere, iar cea a nopţii faţă de cea a zilei în scădere, până la data de 21 iunie, când va avea loc momentul solstiţiului de vară.

Echinocţiul marchează începutul primăverii astronomice.

Primăvara calendaristică a început la 1 martie, însă intrarea Soarelui în zodia Berbecului dă startul primăverii astronomice și astrologice.

Ce este echinocțiul?

Te invit să afli din cele de mai jos ce este echincoțiul, cum ne influențează echinocțiul de primăvară și ce beneficii avem de pe urma acestui eveniment astral.

Echinocțiul reprezintă momentul în care ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ.

Acest fenomen are loc de două ori pe an, astfel:

 

 • atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc, trecând din emisfera sudică în cea nordică în jurul datei de 21 martie, are loc echinocțiul de primăvară, în emisfera nordică și echinocțiul de toamnă în emisfera sudică

 

 • atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc, trecând din emisfera nordică în cea sudică în jurul datei de 22-23 septembrie, are loc echinocțiul de toamnă, în emisfera nordică, și cel de primăvară în emisfera sudică.

 

Așadar, data de 21 martie reprezintă, punctul vernal (are loc în semnul zodiacal Berbec), când Soarele trece din emisfera australă în cea boreală, iar data de 22-23 septembrie reprezintă, punctul autumnal (are loc în semnul zodiacal Balanță), când Soarele trece din emisfera boreală în cea australă.

Vorbim de un moment energetic foarte puternic care aduce schimbări, la nivel global și individual, schimbări esențiale pentru evoluție și progres.

 

Noi, oamenii, suntem energie, prin urmare acest eveniment ne va influența din punct de vedere energetic.

 

După cum bine știi, acesta este momentul în care se face tranziția către primăvară, către schimbarea climei. Natura are să „învie” pentru câteva luni, pentru ca mai apoi să îți urmeze cursul de regenerare.

 

Bioritmul nostru se va modifica, se accelerează, tocmai pentru a simți că renaștem și noi odată cu natura. Devenim mai receptivi la tot ce se întâmplă în jur, reîncepem să primim vitamina D, să ne bucurăm deci de razele calde ale Soarelui.

 

Cu această trecere simțim că devenim astenici, irascibili și agitați.

Asta pentru că, organismul își setează ritmul de primăvară-vară, totul devine mai alert, adaptat la condițiile impuse de natură.

Cel mai bun lucru pe care îl putem face, este acela de a nu ne împotrivi, de a trata firesc acest ciclu și de a ne apropia cât mai mult de ritmul naturii.

Știu că, acest lucru pare extrem de dificil, deoarece societatea în care trăim a ajuns să ne impună ritmul „corect”. Indiferent de anotimp, trebuie să ne trezim la aceeași oră, să lucrăm același număr de ore, să terminăm programul la aceeași oră și să avem același tip de activitate, indiferent de ciclurile naturii.

 

Iar acesta este, unul dintre motivele pentru care resimțim atât de intens trecerea anotimpurilor, de aceea resimțim stări puternice de disconfort, pentru că nu ne adaptăm la ritmul impus de natură.

 

Bineînțeles că acum, nu îți sugerez să te răzvrătești la locul de muncă și să mergi în biroul șefului tău și să-l tragi pe om la răspundere pentru acest nejuns, deoarece și el trece prin aceleași stări ca și tine. În plus, respectă aceleași reguli impuse de societate ca și tine.

Sistemul în care trăim ne impune toate aceste anomalii. Iar noi, în fiecare an trăim o nouă readaptare. Ne luptăm cu forța naturii, înloc să o îmbrățișăm și să ne lăsăm purtați pe ritmurile ei sănătoase și benefice.

Dar cum să menținem economia, dacă nu ne robotizăm?

Poate îți pare că am deviat de la subiect, însă am vrut să împărtășesc cu tine ceva ce ADN-ul tău știe deja, însă creierul funcționează în ritm cu sistemul impus de societate.

Așadar, această luptă se duce între vocea noastră colectiv – ancestrală și rațiune.

Știu că o să te întrebi: „ Așa și? Ce pot să fac eu? Că doar nu mă apuc eu să schimb singur un sistem întreg! ”.  Just!

Nici nu am îndrăznit să sugerez așa ceva! Însă, ce poți să faci la nivel individual, este să cunoști și să conștientizezi toate aceste fenomene, ca mai apoi să-ți găsești propriul echilibru și propriul ritm pentru a te putea adapta, atât la solicitările și la lucrurile impuse de societate, cât și la necesitățile impuse de natură.

 

Oricât de puternic a fost construit acest sistem social, natura va fi întotdeauna deasupra, ea deține supremația, iar influența ei este profundă și răscolitoare.

Echinocțiul de primăvară reprezintă o modalitate a naturii de a sărbători trecerea de la o fază energetică temperată, echilibrată, chibzuită și de profundă introspecție relaxată, la o fază luminoasă, caldă, expansivă și solară.

Analiză astrogramă | hartă natală
Analiză astrogramă | hartă natală

COMANDĂ ACUM!

21 martie 2021 – Soarele trece din zodia Pești în zodia BerbecEchinocțiul de primăvară 2021

 

Despre zodia Berbec am să te invit să citești mai multe în articolul dedicat acestei frumoase zodii.

 

Așa cum am menționat și în cadrul articolului despre zodia Berbec, aceasta este un semn cardinal, de foc, de polaritate masculină, energie Yang și pe lângă toate acestea, marchează și începutul primăverii astrologice.

 

Părăsim până la anul energia solară a zodiei Pești, ne desprindem de zona introvertită, calmă, silențioasă și profundă a acestui sensibil semn zodiacal și ne îndreptăm atenția spre forța și energia Berbecului.

 

Ce înseamnă asta?

 

Păi, în primul rând, Soarele în Berbec este exaltare, adică se află în poziția într-o poziție extrem de favorabilă, spre deosebire de poziția în care se află acesta în timpul Echinocțiului de toamnă, respectiv sub semnul zodiei Balanță.

 

Soarele în Berbec vine să ne dezmorțească, să ne ofere o infuzie de energie, tonus, vitalitate și inițiativă.

Așadar, lecția Soarelui în Berbec vine să ne învețe despre trasarea noilor direcții, despre ambiție, determinare, despre bucuria de a trăi și de a împărtăși cu cei din jur entuziasmul acțiunilor noastre.

 

Soarele în Berbec ne conferă speranță, încredere în noi înșine, putere și curaj, tocmai pentru ca noi să punem accent pe noi înșine, ca mai apoi să putem stabili relații sincere cu cei din jur.

Analiză astrogramă | hartă natală
Analiză astrogramă | hartă natală

COMANDĂ ACUM!

Soarele în Berbec în casa a X-a (casa carierei, casa ascensiunii socio-profesionale) în harta momentului – Echinocțiul de primăvară 2021

 

Această poziționare a Soarelui, ne poate conferi succes, ambiție și reușite pe acest plan al vieții noastre. Putem avea parte de promovări, de vizibilitate în rândul superiorilor, de proiecte noi, ofertante și de perspectivă.

 

Beneficiem de curaj, determinare și ambiție așa cum am mai spus, însă atenție la impulsivitate, încăpățânare și nervozitate.

 

Aceste trăsături specifice zodiei Berbec, sunt scoase la lumină și accentuate de Soare și ne pot da ceva bătăi de cap, dacă nu reușim să echilibrăm toată această energie pusă la dispoziție de astre și de echinocțiul de primăvară.

 

Excesul de energie este indicat să fie consumat prin activități fizice, de orice fel. Ieșitul în natură ajută, de asemenea extraordinar de mult în această perioadă, pentru reacomodarea cu statul în aer liber.

 

Astfel ne oxigenăm bine creierul, îl calmăm și ne putem concentra pe ceea ce avem de făcut din punct de vedere profesional.

 

Așadar, Soarele în Berbec în casa a X-a ne pune în lumina reflectoarelor din punct de vedere socio-profesional, astfel încât să putem străluci la adevărata noastră valoare.

Analiză astrogramă | hartă natală
Analiză astrogramă | hartă natală

COMANDĂ ACUM!

Conjuncția dintre Soare și Chiron în Berbec – Echinocțiul de primăvară 2021

 

Acest aspect reprezintă un schimb puternic de energii între cele două corpuri cerești. Soarele vine să încălzească rana (Chiron), să o ajute să se vindece mai rapid și să se cicatrizeze.

 

Însă, este posibil ca acolo unde încă nu s-au luat măsuri pentru reparare, Soarele să vină să scoată la lumină acele chestiuni amânate, ascunse, adâncite (Chiron).

 

Așadar, având în vedere că acest aspect are loc în casa carierei, în semnul Berbecului, accentul se pune pe necesitatea din ce în ce mai aprigă de găsire a vocației proprii, a menirii în cadrul acestei existențe.

 

Beneficiem, așadar de multă energie și forță pentru a căuta soluții, însă este nevoie de răbdare și de perseverență în urmărirea intuiției, în ascultarea Vocii interioare, care ne călăuzește.

 

Este indicat să punem pauză gălăgiei exterioare și să îndreptăm lumina și căldura solare, către interiorul nostru, astfel încât să ni se dezvăluie indicii importante acestui demers.

 

Important este să ne păstrăm încrezători, optimiști și deschiși, pentru a beneficia astfel de toate aceste energii minunate oferite de echinocțiul de primăvară.

Cei născuți sub acest semn zodiacal, cei care au Ascendentul sau Luna în Berbec, dar și cei care în harta personală au mai multe planete în această zodie, vor resimți mai puternic toate aceste schimbări, mai ales cele date de echinocțiul de primăvară.

Analiză astrogramă | hartă natală
Analiză astrogramă | hartă natală

COMANDĂ ACUM!

Ce putem face pentru a ne facilita trecerea prin această perioadă?

 1. Să devenim mai buni, mai empatici, mai toleranți, mai zâmbitori și să-i judecăm mai puțin pe cei din jur
 2. Să ne odihnim suficient, să ne ascultăm organismul cu atenție și să-i oferim ceea ce are nevoie
 3. Să ne hrănim sănătos, să ne hidratăm optim și să continuăm să facem mișcare
 4. Să ne relaxăm mai des, să citim, să ascultăm muzică, să dansăm și să cântăm 🙂
 5. Să ieșim în natură și să ne bucurăm de liniștea oferită de aceasta
 6. Să învățăm să cerem ajutorul atunci când ne simțim copleșiți și să admitem atunci când nu știm sau nu putem ceva, fără să ne fie frică să fim vulnerabili
 7. Să ne domolim ego-ul și să ne hrănim sufletul
 8. Să ne înconjurăm de oameni de la care să avem ce învăța, de oameni pozitivi, optimiști și cu bune intenții
 9. Să ne petrecem timp cu familia și animalele de companie
 10. Să lăsăm trecutul în urmă și să scoatem ce e mai bun din prezent, să devenim varaintele cele mai bune ale propriilor persoane.

Concluzia articolului
Concluzia articolului

Bineînțeles, acestea sunt doar câteva sugestii. Ideea de bază este să îmbrățișăm schimbarea și să ne adaptăm la noul sezon ce începe cu echinocțiul de primăvară 2021.

Răspunsul este la tine, tu știi și simți cel mai bine, ce este necesar să faci ca să te liniștești, și nu uita un lucru: libertatea gândirii și simțirii predomină, libertate ce este benefică atâta timp cât este constructivă, cât nu aduce pagube, sau decizii impulsive și inoportune.

Dorința, acțiunea, inițiativa, asertivitatea sunt trăsături menite să ne propulseze, să ne ducă spre evoluție, mai ales dacă sunt folosite în doze echilibrate

Limitările, restricțiile, ordinea și organizarea, atât la nivel global, cât și la nivel individual sunt reguli de bază pentru perioada următoare.

Gândul bun și zâmbetul venit din adâncul sufletului ajută întotdeauna, oricât de clișeic ar suna.

Analiză astrogramă | hartă natală
Analiză astrogramă | hartă natală

COMANDĂ ACUM!

 

terapie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://terapieprinastrologie.ro/wp-content/uploads/2020/04/logo-footer-3.png

TERAPIEPRINASTROLOGIE.RO este un website care oferă servicii de consiliere astrologică online. SC ANA DEVELOPMENT S.R.L., CUI: 42741581; J40/7649/2020, Copyright © 2020 TERAPIEPRINASTROLOGIE.RO, toate drepturile rezervate.

error: Content is protected !!