Așteaptă un moment...

 

Luna Nouă în Capricorn | Noi rezoluții relaționale, profesionale și spirituale | Ianuarie 2021

ianuarie 12, 2021by terapie0
https://terapieprinastrologie.ro/wp-content/uploads/2021/01/Christmas-Photo-Instagram-Post.png

Luna Nouă în Capricorn ce are loc pe 13 ianuarie 2021, ne lansează propunerea unui nou început.

Acest moment al Lunii ne pune la dispoziție oportunitatea de a ne seta noi obiective, noi intenții, de a planta gânduri și speranțe ce au legătură atât cu partea personală, cât și cu cea profesională.

 

Tot ce trebuie să știi despre Luna Nouă în Capricorn din 13 ianuarie 2021

 

Nu întâmplător încheiem un an și începem un altul sub semnul zodiei Capricorn.

Acest semn zodiacal, Marele Învățător cum este supranumit, ne ajută să ne tragem concluziile acțiunilor noastre din anul precedent într-un mod obiectiv, analitic, calculat și ne oferă șansa de a ne seta planul pentru anul ce urmează.

Fie că vorbim de latura emoțională, sentimentală, amoroasă, fie că vorbim de cea a profesiei și a parteneriatelor în acest domeniu, Capricornul ne îndeamnă să fim sinceri cu noi în primul rând, pentru a putea vedea clar ce avem de păstrat și ce avem de schimbat.

Luna Nouă în Capricorn reprezintă momentul cel mai ofertant al începutului de an, deoarece ne favorizează plantarea intențiilor pentru tot parcursul anului curent.

Despre zodia Capricorn vă pot spune că este un semn zodiacal cardinal (oferă o direcție, inițiază, propune), de pământ (conferă stabilitate, perseverență, responsabilitate, asumare, trudă).

Este un semn feminin, rece (presupune obiectivitate, pragmatism, emoții detașate, intuiție ascuțită și realism). De asemenea, este un semn uscat (adică, este caracterizat de fermitate, duritate, manipulare, forță, rigiditate și claritate).

Așadar, am rezumat în câteva rânduri principalele trăsături ale zodiei Capricorn.

Luna se simte destul de stingheră în acest semn zodiacal, deoarece ea guvernează zodia Rac, zodie ce se află în astrogramă în poziție diametral opusă de Capricorn.

Analiza vocațională
Care este menirea ta?

COMANDĂ ACUM!

Cum se simte Luna Nouă în Capricorn?

Luna în astrologie, așa cum v-am mai povestit este responsabilă de emoțiile noastre. De modul în care ne manifestăm sentimentele, trăirile interioare față de cei din jurul nostru.

Este cea care ne ghidează zona de inconștient, zona feminină, maternă.

Așadar, sub semnul Capricornului (care este guvernat de planeta Saturn), Luna este puțin obstrucționată din punct de vedere afectiv, emoțional.

Însă, acest lucru poate fi transformat într-o notă pozitivă și în favoarea noastră, deoarece fiind început de an, avem nevoie de multă luciditate, de claritate, realism, spirit analitic, organizare și prudență în setarea și planificarea acțiunilor pe 2021.

Analiză compatibilitate
Analiză compatibilitate

COMANDĂ ACUM!

Luna Nouă în Capricorn din punct de vedere emoțional, 13 ianuarie 2021

 

Faza de Lună Nouă în Capricorn, ne îndeamnă mai mult spre introspecție, decât spre manifestarea vizibilă și exteriorizată a sentimentelor și emoțiilor noastre.

Pornirile lăuntrice sunt destul de inhibate în această perioadă, făcând dificilă relaționarea din punct de vedere amoros.

Luna aflată într-un semn de pământ, precum Capricornul, poate duce emoțiile și sentimentele într-o zonă de stabilitate, de maturitate, le împământează adânc realitate, în pragmatic, le scoate din zona de intensitate. Însă, totul devine un pic cam prea serios, prea calculat și organizat.

Iar în sfera sentimentelor, pragmatismul și controlul sunt precum un adult bosumflat și chipurile, matur, într-un spațiu de joacă cu mulți copii.

Luna Nouă în Capricorn ianuarie 2021
Luna Nouă în Capricorn ianuarie 2021

Avem tendința să fim mai reci, mai distanți, mai detașați. Pentru că, vorbim de faza de Lună Nouă, ea ne conferă posibilitatea unui nou început din punct de vedere sentimental.

Acolo unde lucrurile scârțâie în cuplu, ele vor fi expuse, se vor pune cărțile pe masă, mult mai tranșant decât s-a făcut acest lucru până acum. Se vor stabili noi limite, noi direcții și noi reguli, dacă ajungeți la concluzia că doriți să continuați relația.

Atenție la zona de manipularea din punct de vedere emoțional, fie că voi sunteți cei care încercați acest tertip, fie cel de lângă voi. Dacă acest lucru are loc, atunci așteptați-vă la un eșec pe măsura intențiilor voastre manipulatoare.

Să nu uităm faptul că, energiile s-au intensificat, că totul este mai accelerat și mai alert, inclusiv intuiția. Așa că, faceți bine și ascultați-o!

Dacă însă, simțiți că ați ajuns în punctul în care relația s-a consumat, atunci este momentul să puneți punct.

Acest lucru, deși extrem de dificil în primă fază, vă poate aduce un nou echilibru. Luna Nouă în Capricorn vă ajută să fiți realiști, lucizi și vă arată tot ce ați avut de învățat din această experiență.

Prin intermediul acestui moment astral, avem posibilitatea să integrăm în viețile noastre acele lecții ce ne-au fost predate de parteneri și de toate situațiile în care ne-am aflat până în acest moment, din punct de vedere afectiv, emoțional și sentimental.

Asumarea este un alt principiu pe care zodia Capricorn încearcă să ni-l prezinte și să ni-l ofere prin intermediul lecțiilor și experiențelor furnizate de acesta.

Acesta este un moment bun pentru aprofundarea laturii spirituale, pentru conștientizare, pentru trezire și dezmorțire. Claritatea vine în întâmpinarea noastră și ne oferă informații prețioase pentru ca noi să ne putem lua decizii benefice pentru prezentul și viitorul imediat apropiat.

Zodiile vizate cel mai puternic de faza de Lună Nouă în Capricorn din 13 ianuarie, din punct de vedere emoțional, senzorial și al introspecției sunt Gemenii, Fecioara, Balanța, Capricornul și Vărsătorul.

Analiză compatibilitate
Analiză compatibilitate

COMANDĂ ACUM!

Luna Nouă în Capricorn din punct de vedere socio-profesional, 13 ianuarie 2021

Sectorul socio-profesional este ceva mai bine aspectat față de cel sentimental, asta deoarece Capricornul este simbolul vieții sociale și profesionale.

Capricornul detestă lenea, plafonarea, delăsarea, indolența și dezordinea, așa că vine să ne îndemne spre hărnicie, organizare, echilibru, planificare, muncă serioasă, asumată și responsabilă și spre maturizare din punct de vedere profesional și social.

Este un moment oportun să analizăm mult mai bine contextul în care ne aflăm din punct de vedere socio-profesional și să observăm dacă acesta se mai încadrează în nevoile și dorințele actuale.

Este un moment bun pentru triaj. Ca și pe planul sentimental, este nevoie de o curățenie, de un filtru.

Dacă mediul în care activați nu vă mai aduce satisfacțiile dorite, atunci începeți să vă reorientați, cu pași mărunți, dar siguri. Deoarece, nici contextul actual nu ne permite o lăfăială din punct de vedere economic.

Însă, este un prilej bun pentru a reanaliza posibilitățile, lecțiile învățate, experiența acumulată și actualele nevoi. Putem iniția noi idei în acest sector al vieții noastre, putem începe cursuri noi, pe care le-am tot amânat, ne putem reforma din punct de vedere profesional, putem schimba mediul social.

Luna Nouă în Capricorn ianuarie 2021
Luna Nouă în Capricorn ianuarie 2021

Dacă simțim că anumiți prieteni sau cunoscuți din jurul nostru nu se mai pliază pe necesitățile noastre curente, atunci acesta este un moment bun pentru a încheia relațiile, într-un mod diplomat și elegant.

Se pot lega noi prietenii, noi proiecte, noi oportunități de socializare, chiar dacă, știu, momentan contextul ne este îngreunat.

Să nu uităm de mediul online. Știu, că adevăratele prietenii se leagă față în față, însă este nevoie să fim adaptabili. Acestea sunt timpurile momentan și este necesar să ne descurcăm cu ceea ce avem la dispoziție.

Din punct de vedere social și profesional zodiile vizate de faza de Lună Nouă în Capricorn din ianuarie sunt: Berbecul, Taurul, Racul, Leul, Scorpionul, Săgetătorul, Capricornul (el este vizat pe toate planurile) și Peștii.

Analiza vocațională
Care este menirea ta?

COMANDĂ ACUM!

Aspectele astrale formate de Luna din Capricorn în ianuarie 2021

 

În acest moment avem un conglomerat de planete în casa I din harta momentului. Casa I este casa personalității de bază, a temperamentului, a caracterului, a modului în care ne percepem noi, pe noi înșine.

Este casa care începe cu Ascendentul. De aceea, în astrologie se consideră că Ascendentul devine activ și își face simțită prezența în viețile noastre după vârsta de 30 de ani, deoarece acesta este un prim prag de maturizare consistentă. Este un prag până la care am reușit să ne conturăm personalitatea de bază.

Așadar, în harta momentului Ascendentul este în zodia Capricorn, ceea ce face posibilă accelerarea din punct de vedere al conștientizării, maturizării și asumării deciziilor din viața de adult.

În acest moment casa I cuprinde atât zodia Capricorn, cât și zodia Vărsător, așa cum se poate observa din imaginea de mai jos:

Luna Nouă în Capricorn | Ianuarie 2021
Luna Nouă în Capricorn | Ianuarie 2021

În Capricorn avem Luna și Soarele, dar și planetele Venus (casa XII) și Pluto (casa I).

Cum traducem toate aceste aspecte astrale formate în Capricorn?

 

Înseamnă că Luna Nouă și Soarele sunt într-o relație strânsă de conjuncție în acest moment, ceea ce ne indică faptul că cele două fac un schimb puternic de energii.

Soarele se simte puțin mai relaxat în semnul Capricornului, față de Lună, ceea ce înseamnă că poate aduce în relația lor determinare și putere pentru ascensiune, atât din punct de vedere socio-profesional, cât și din punct de vedere psiho-emoțional și spiritual.

De asemenea, energia solară din Capricorn ajută Luna Nouă prin faptul că îi creează un mediu discret de manifestare, dar subliniază cumva și elementul de sacrificiu, pentru a obține rezultatele dorite.

Cu toții suntem ajutați în zona aceasta de maturizare consistentă. Acest aspect astral dintre Soare și Luna Nouă ce are loc în Capricorn în ianuarie, ne arată o direcție inclusiv la nivel global. Se cere o mai bună organizare a normelor, regulilor, resurselor și principiilor socio-politice.

Putem deveni, fiecare câte un exemplu de corectitudine, perseverență, seriozitate, responsabilitate și asumare.

De asemene, Luna Nouă și Soarele, pe rând, formează aspecte de conjuncție cu Pluto, tot sub semnul Capricornului. Așadar, vorbim de un alt schimb puternic de energii.

Pluto în Capricorn vine în întâmpinarea Lunii în luarea unor decizii importante. Acesta trezește Luna și îi arată care sunt persoanele care încearcă să manipuleze.

Așadar, schimbarea de direcție în viață în acest punct, este încurajată de acest aspect astral. Pluto susține schimbarea în general, iar în Capricorn o face să fie temeinică și justificată.

Putem simți la nivel psiho-emoțional oscilații puternice, însă acesta poate fi văzut ca un semn bun, deoarece Pluto în Capricorn în raport cu faza de Lună Nouă din Capricorn din ianuarie, își fac treaba bine și încep să zguduie acele chestiuni ce tot stagnează în viețile noastre.

Soarele din Capricorn în conjuncție cu Pluto din Capricorn, ne conferă un boost de energie, de voință, de vitalitate, lumină și instinct puternic, pentru a anula fantomele trecutului și pentru a ne reconstrui prezentul.

Soarele are ocazia să lumineze adâncurile lui Pluto, ieșind astfel la iveală acele chestiuni pe care le-am ținut ascune, sau din contră, care ne-au fost ținute ascune.

Adevărul iese la suprafață, sentimentele reale se dezvăluie și ocaziile de reînnoire nu se lasă așteptate.

Pe plan amoros, relațional, vine în întâmpinarea noastră Venus în Capricorn din casa XII (casa subconștientului, a demonilor interiori, a dușmanilor ascunși, a sănătății psiho-emoționale, a lecțiilor de viață importante, este casa izolării, a interiorizării și a sacrificiului) și ne aduce în prim plan relațiile.

Se ridică diferite probleme, tocmai pentru a ni se deschide ochii, pentru a se face lumină și a înțelege în ce punct ne aflăm și mai ales încotro dorim și este necesar să ne îndreptăm.

Este indicat să stabilim dacă ne aflăm în relații toxice, vicioase, cu tendințe de manipulare emoțională, care ne țin pe loc și este momentul oprtun să luăm atitudine. Să fim realiști, să tragem linie, să impunem limite clare și să punem punct acolo unde este cazul, fără teamă.

Cu siguranță, urmează ceva mult mai bun pentru a putea accesa următoarea etapă de evoluție personală.

Acest moment de Lună Nouă în Capricorn din ianuarie este susținut, de asemenea și de cele trei planete importante aflate în zodia Vărsător, dar tot în casa I.

Ni se oferă curajul să vorbim, să ne exprimăm ideile și părerile, pe care ne-a fost teamă să le scoatem la iveală până în acest moment (Mercur în Vărsător), avem elanul necesar de a spera la ceva mai bun, mai îndrăzneț, mai prosper din toate punctele de vedere (Jupiter în Vărsător) și de a fixa și materializa toate acestea în ceva mai bun pentru noi (Saturn în Vărsător).

Concluzia articolului
Concluzia articolului

După cum putem observa din cele de mai sus, faza de Lună Nouă în Capricorn, din 13 ianuarie, vine cu posibilitatea de a pune punct acolo unde lucrurile nu mai funcționează optim, atât din punct de vedere socio-profesional cât și din punct de vedere psiho-emoțional și de a planta noi intenții, gânduri, idei și fapte.

Suntem susținuți din punct de vedere astral în stabilirea noilor obiective, în organizarea și structurarea vieților noastre, în demararea unor noi proiecte și proiecții. Avem la dispoziție fondul vibrațional necesar schimbării.

Credința, speranța, perseverența, seriozitatea, organizarea, spiritul analitic, responsabilitatea, asumarea, încrederea, intuiția, claritatea, prosperitatea, luciditatea, pragmatismul și realismul sunt elementele cele mai importante pentru acest început de an, 2021, marcat de faza de Lună Nouă în Capricorn, a lunii ianuarie.

Analiza vocațională
Care este menirea ta?

COMANDĂ ACUM!

terapie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://terapieprinastrologie.ro/wp-content/uploads/2020/04/logo-footer-3.png

TERAPIEPRINASTROLOGIE.RO este un website care oferă servicii de consiliere astrologică online. SC ANA DEVELOPMENT S.R.L., CUI: 42741581; J40/7649/2020, Copyright © 2020 TERAPIEPRINASTROLOGIE.RO, toate drepturile rezervate.

error: Content is protected !!