Așteaptă un moment...

 

Marea Conjuncție Jupiter – Saturn în Vărsător 2020 | Un nou început

decembrie 20, 2020by terapie0
https://terapieprinastrologie.ro/wp-content/uploads/2020/12/you.png

Iată că, a venit momentul Marii Conjuncții dintre Jupiter și Saturn în zodia Vărsător. Ziua de 21 decembrie 2020 este rezervată pentru acest aspect astral. Tot pe 21 decembrie este și solstițiul de iarnă.

Ne pregătim să ne luăm la revedere de la anul 2020 în mare forță cu acest puternic fenomen astronomic și astrologic. Ne bucurăm de cadoul adus de Univers, chiar înainte de Crăciun, exact ca acum mai bine de 2000 de ani, când Steaua din Betleem i-a ghidat pe cei 3 magi, către locul unde s-a născut Iisus Hristos.

Ce este solstițiul de iarnă?

Solstițiul de iarnă are loc pe data de 21 decembrie, în jurul orei 12:00. Practic această zi va fi cea mai scurtă din an cu doar 8 ore și 50 de minute și cu o noapte lungă de 15 ore și 10 minute.

Conform observatorului astronomic „Amiral Vasile Urseanu” :

“Momentul solstițiului de iarnă, respectiv al începutului iernii astronomice, are loc în jurul datei de 21 decembrie. Începând de la această dată, până la 21 iunie, durata zilelor va crește continuu, iar cea a nopților va scădea în mod corespunzător.

Ca în fiecare an, deși iarna meteorologică sosește încă de la 1 decembrie, începutul iernii astronomice este marcat de un moment precis, cel al solstițiului de iarnă . El este legat de mișcarea anuală aparentă a Soarelui pe sfera cerească, ce reprezinta consecința mișcarii reale a Pământului în jurul Soarelui.”

Simbolismul solstițiului de iarnă

 

Ziua în care are loc solstițiul de iarnă este considerată a fi o zi excelentă pentru un nou început, pentru o nouă etapă în viața noastră.

Având în vedere că acest fenomen coincide cu Marea Conjuncție, nu întâmplător vorbim despre o Nouă Eră, o nouă etapă a civilizației.

Este un moment marcant, cu încărcătură magică. Se spune că, în această zi putem alunga spiritele rele, nu întâmplător, în tradiția noastră există obiceiul ca în ziua solstițiului de iarnă să se bată cu biciul în pământ, pentru a alunga spiritele rele.

Putem traduce acest lucru, ca pe o curățare a acelor energii tensionate, negative, apăsătoare acumulate de-a lungul întregului an pe umerii noștri.

Așa că, acesta este încă un moment excelent pentru un restart, pentru meditație, pentru încheiere, pentru desprindere, astfel încât să facem loc unui nou început, unei noi energii revigoratoare, să-i facem loc optimisului, pozitivismului și credinței în Sufletele noastre.

Analiză astrogramă | hartă natală
Analiză astrogramă | hartă natală

COMANDĂ ACUM!

Intrarea lui Saturn în Vărsător – 17 decembrie 2020

În data de 17 decembrie, Saturn face mutarea din Capricorn în Vărsător,  ceea ce înseamnă că Marele Profesor devine puțin mai blând cu noi, însă rămâne alert.

Marea Conjuncție - Saturn în Vărsător
Marea Conjuncție – Saturn în Vărsător

Saturn își are domiciliul în Capricorn și deși spunem că se simte confortabil la el acasă, de regulă acest tip de poziționare poate accentua și octava inferioară a energiei plantei, respectiv în cazul lui Saturn vorbim despre limite și restricții drastice, despre lecții dure, despre acele chestiuni care au fost amânate și neglijate, despre responsabilitate și maturizare consistentă și accelerată.

Așa că, aceasă poziție a lui Saturn care se mută în Vărsător , ne indică trecerea la următoarea etapă de maturizare.

Dacă Saturn în Capricorn ne-a îndemnat către izolare, interiorizare, însingurare, noua sa poziție din zodia Vărsător ne indică o conștientizare și o maturizare la nivel de comunitate, de umanitate. Este nevoie să accesăm o nouă etapă la nivel social, politic, medical și tehnologic.

Atenția se mută, deci, către posibile restricții și măsuri ce au legătură cu resursele planetare, cu resursele economice (să nu uităm că vorbim totuși despre Saturn, o intra el în Vărsător, dar tot Saturn rămâne 🙂 ).

Așadar, atenție la ceea ce întreprinzi în anul ce urmează, mai ales din punct de vedere profesional, vocațional. Este necesar să fim chibzuiți cu resursele financiare în anul ce urmează.

Saturn va sta în semnul Vărsătorului până în martie 2023.

Ceea ce ne transmite această mutare este ideea de deschidere către nou și de colaborare cu cei din jur.

Analiza vocațională
Analiza vocațională

COMANDĂ ACUM!

Intrarea lui Jupiter în Vărsător – 19 decembrie 2020

În data de 19 decembrie 2020, Jupiter părăsește Capricornul și îți face și el trecerea în semnul Vărsătorului.

Jupiter este planeta expansiunii, a evoluției, a progresului, a uniunii, a spiritualității. Acesta este denumit și Marele Benefic.

Intrarea lui Jupiter în Vărsător marchează o nouă etapă de evoluție, este un bun promotor al idealurilor de progres, iar cu Saturn alături acestea pot deveni realitate.

Marea Conjuncție - Jupiter în Vărsător
Marea Conjuncție – Jupiter în Vărsător

În Vărsător, Jupiter se simte bine, astfel că, energia sa îmbinată cu cea a Vărsătorului generează deschiderea mentalității, integrează idei progresiste în actualitatea cotidiană. Metafizicul devine un punct de interes maxim, orientarea către spiritualitate, către umanitate, către empatie și altruism se accentuează și ea.

Planeta Jupiter, Marele Benefic, plasat în Vărsător ne ajută să explorăm și să comunicăm ceea ce până acum ni s-a părut complet străin și rupt de, așa zisa, realitate la care am avut acces. Practic, avem alături de noi cel mai bun companion de călătorie către schimbare.
Jupiter va părăsi zodia Vărsător la sfârșitul anului 2021, în luna decembrie.

Analiza vocațională
Analiza vocațională

COMANDĂ ACUM!

De ce Marea Conjuncție?

 

Planeta Jupiter face o rotație completă în jurul Soarelui în 12 ani, petrecând câte un an în fiecare semn zodiacal, iar planeta Saturn are acest tip de rotație în aproximativ 29 de ani. Datorită mișcării lor lente aceste două planete au fost în atenția observatorilor încă din antichitate.

Cele două planete se întâlnesc o dată la 20 de ani, însă o astfel de conjucție perfectă are loc o dată la 400 de ani.

Utima dată s-au întâlnit pe 28 mai 2000, în semnul Taurului. Acestă zodie este un simbol pentru materialism, pentru agoniseală, pentru fuga după imagine, după relații bazate pe interes, capabile să contribuie la ascensiunea socială și profesională.

Conjuncție Jupiter-Saturn 2000
Conjuncție Jupiter-Saturn 2000

Acest tip de conjuncție ce are loc la un interval de 0.01-0.06 grade face ca acest fenomen să fie absolut spectaculos și extrem de rar.

Conform The Guardian, o astfel de Mare Conjuncție aproape perfectă a mai avut loc în 1623 (pe vremea când Galileo Galilei era încă în viață), însă a fost greu de observat fenomenul deoarece, explică Observatorul din Perth, a apărut suficient de aproape de Soare încât s-a pierdut în strălucirea acestuia.

Așadar, o astfel de Mare Conjuncție aproape perfectă și vizibilă a mai avut loc acum aproximativ 800 de ani:

„Doar în 4 martie 1226 s-ar fi putut vedea o aliniere mai strânsă între aceste obiecte vizibile pe cerul nopții”, a spus Patrick Hartigan, un astronom de la Universitatea Rice din Texas.

Pe lângă toate aceste detalii Marea Conjuncție se produce în semnul Vărsătorului, zodie ce favorizează focalizarea contopirii energiilor celor două planete înspre următoarea etapă de evoluție a civilizației noastre.

Analiză astrogramă | hartă natală
Analiză astrogramă | hartă natală

COMANDĂ ACUM!

Marea Conjuncție sau Steaua din Betleem

Așa cum am spus și în cele de mai sus, încă din antichitate oamenii au fost extrem de atrași de mișcarea astrelor pe bolta cerească.

Astrologii au urmărit îndeaproape cele două planete și au observat în timp efectele energiilor combinate ale lui Jupiter și ale lui Saturn. Astfel, au putut elucida ciclicitatea cu care se întâmplă acest fenomen și au putut să-l asocieze cu diferite momente importante în evoluția civilizației umane.

Marea Conjuncție
Marea Conjuncție

Așadar, s-a constatat că un astfel de fenomen a avut loc și în momentul nașterii lui Iisus Hristos, iar lumina produsă de cele două planete pe bolta cerească a produs o iluminare spectaculoasă, iar cei 3 magi au reușit să parcurgă drumul către Mesia, ghidați fiind, de ceea ce se vedea pe cer ca o stea extrem de strălucitoare.

Acest moment a marcat un punct de referință extrem de important în istoria civilizației noastre, deoarece întâlnirea dintre Jupiter și Saturn de atunci s-a produs în semnul Pești, simbol al sacrificiului suprem, al empatiei, al credinței, al spiritualității.
Atunci a fost startul unei ere a sacrificiului, o eră cu pierderi și regăsiri, de nedreptăți și iluzii.

Analiza vocațională
Care este menirea ta?

COMANDĂ ACUM!

Efectele Marii Conjuncții Jupiter Saturn în Vărsător – Toți pentru unul și unul pentru toți!

După cum am scris mai sus, ultima întâlnire a celor două planete a avut loc acum 20 de ani, pe 28 mai 2000, însă atunci nu avut acest tip de conjuncție aproape perfectă. Întâlnirea celor două planete s-a produs în semnul Taurului.

Taurul este simbolul hedonismului, așa că poate genera dependențe, vicii. Este un semn fix, un semn de pământ, puternic ancorat în realitatea materială, în planul fizic al existenței, în corpul fizic al materiei.

În ultimii ani accentul s-a pus pe imagine, de cele mai multe ori pe o imagine de carton, pe job-uri care mai de care mai pompoase ca titulatură, ca remunerație, beneficii fel de fel.

Însă, am uitat un aspect foarte important în tot acest timp, am uitat că avem fiecare câte un Suflet, ce trebuie și el îngrijit, oblojit, întreținut cu energii de calitate, cu amintiri “de firmă“, cu liniște, blândețe, gânduri și fapte bune, cu oameni care să ne bucure interiorul, nu doar exteriorul.

Am uitat să ne conectăm cu noi înșine, cu ceea este în jurul nostru, cu natura. Ne-am lăsat prinși în tot acest val al trendului social, al postărilor oacheșe, în spatele cărora se găsesc oameni triști, goi pe dinăuntru și suferinzi.

Taurul ne-a învățat să muncim sârguincios, să fim mai chibzuiți cu bunurile noastre și să fim responsabili.

Însă, a sosit momentul să facem trecerea de la vechi (Taur) la nou (Vărsător)!

Marea Conjuncție
Marea Conjuncție

Întâlnirea actuală a lui Jupiter cu Saturn are loc în semnul Vărsătorului, iar acest lucru generează un întreg set de schimbări, pe toate planurile.

Energiile celor două planete combinate, generează starul unei noi ere, a unei noi etape evolutive. Vărsătorul este semnul progresului, noului, originalității, inventivității, ineditului, altruismului, prieteniei și al unității. El aduce informație, aduce oamenii la un loc, indiferent de țară, cultură, statut social, educație etc.

Vărsătorul unește! El nu crede de bariere impuse cu forța, el crede în libertate, atât în cea fizică, cât și în cea morală, psiho-emoțională și verbală.

Crede în egalitate de șanse, de drepturi și militează pentru astfel de principii. Poate deveni rebel, dar niciodată fără cauză. Întotdeauna există un scop precis în ceea ce stabilește Vărsătorul.

Acest semn este unul fix, așa că el ajută la sedimentarea și ancorarea unor noi reforme, principii și sisteme de valori.

Vorbim despre noi tehnologii, despre noi descoperiri științifice și nu numai.

Marea Conjuncție
Marea Conjuncție

Vărsătorul poate fi utopic, poate genera proteste menite să schimbe mentalități, el este un revoluționar convins. Luptă pentru ideile sale, pentru principiile și pentru binele suprem.

El are capacitatea de a se pune în folosul comunității, de a se pune în slujba celor din jur, are un spirit orientat către voluntariat.

Așa că, se cere de la noi cultivarea unei mentalități orientate către uniune, către ajutorare, către construirea unor relații sincere, empatice și autentice.

Bineînțeles că, această schimbare se produce într-un anumit ritm, nu este posibil ca de mâine, gata, să ne însușim cu toții învățăturile Vărsătorului, însă direcția aceasta este.

Vorbim despre conștientizare, despre dezmorțire, trezire și revelații.
Desigur, că probleme de ordin economic și politic vor persista și pe parcursul următorilor ani, până când se va putea integra noua energie. Saturn în Vărsător împreună cu Jupiter în Vărsător pot genera proteste din acest punct de vedere, dar și din cauza îngrădirii actuale a libertății, chestiune care evident nu este pe placul Vărsătorului.

Analiza vocațională
Care este menirea ta?

COMANDĂ ACUM!

Mama Terra are nevoie de noi!!!

Avem mare, mare, mare nevoie să ne focusăm pe conservarea resurselor puse la dispoziție de minunata noastră planetă. Este un moment important pentru regenerare, pentru a găsi noi soluții de a proteja mediul înconjurător.

Este nevoie de această dată ca noi să ne unim forțele și să o ocrotim pe Mama Terra, pentru ca Ea să se poată reface, după tot acest consum nedrept și abuziv pe care i l-am provocat.

Ecologismul este un principiu care trebuie să devină parte din fiecare dintre noi, în fiecare moment, al fiecărei zile, din fiecare lună, a fiecărui an.

Înainte de a arunca ceva la gunoi haideți să ne gândim de două ori, cum putem face pentru ca acel lucru să ajungă acolo unde poate fi reciclat. Haideți să ne gândim fiecare cum îi putem aduce Planetei noastre un beneficiu în fiecare zi, din puținul nostru. Om cu om, vom face diferența la nivel global!

Așadar avem nevoie de noi modele de conducere, de un nou model de societate, de noi soluții, noi principii, noi tehnologii și noi sisteme de valori.

Concluzia articolului
Concluzia articolului

 

Consider că, Marea Conjuncție dintre Jupiter și Saturn în semnul Vărsător vine să încununeze acest an magnific, acest an de referință, acest an căruia îi vom mulțumi peste câtva timp pentru toate aceste lecții și schimbări pe care le-a adus în viețile noastre.

Chiar dacă, acum totul pare confuz, nedrept, apăsător, vom realiza că toate aceste energii se unesc pentru a ne ajuta, pentru a ne arăta că este necesar să accesăm următorul nivel de conștiință la nivel de civilizație.

Răbdarea, blândețea, credința și perseverența sunt companioane de nădejde în acest parcurs.

Ca atare, avem toate motivele să fim recunoscători, deoarece suntem părtași la o astfel de schimbare, la o astfel de ascensiune.

Crăciunul acesta, vine așadar cu Marea Conjuncție drept cadou global. Să ne bucurăm de ea, să fim recunoscători și să integrăm energiile și vibrațiile emise de acestea în sufletele și mințile noastre.

Analiza vocațională
Care este menirea ta?

COMANDĂ ACUM!

 

terapie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://terapieprinastrologie.ro/wp-content/uploads/2020/04/logo-footer-3.png

TERAPIEPRINASTROLOGIE.RO este un website care oferă servicii de consiliere astrologică online. SC ANA DEVELOPMENT S.R.L., CUI: 42741581; J40/7649/2020, Copyright © 2020 TERAPIEPRINASTROLOGIE.RO, toate drepturile rezervate.

error: Content is protected !!